NTGENT - FAMILIE

NTGENT - FAMILIE

ZATERDAG 22 FEBRUARI  20.00 UUR UITVERKOCHT

NTGENT - Familie

‘Familie' benadert de meest onbevattelijke misdaad die een mens kan plegen vanuit een echte familie: acteurs Ann Miller en Filip Peeters staan als koppel op het podium, maar delen nu voor het eerst in hun leven de bühne met hun twee dochters, Leonce en Louisa (dertien en veertien jaar oud). Samen reconstrueren ze een familiedrama. Ze stellen daarbij het gezin als maatschappelijke constructie in vraag en volgen hen van de eerste date tot de donkerste krochten van de menselijke geest.


Om 19 uur komt er in de polyvalente zaal een medewerker van NTGent een toelichting geven over het stuk. Gratis reserveren via www.deleest.be. VOLZET

De voorstelling is niet geschikt voor jongeren onder 16 jaar. Deze voorstelling bevat mogelijks aanstootgevende scènes.
Heb je vragen over zelfdoding en wil je erover praten? Bel gratis de zelfmoordlijn 1813.

TRAILER »

FILM IN DE KROKUSVAKANTIE

FILM IN DE KROKUSVAKANTIE

DINSDAG 25 FEBRUARI  14.30 UUR

FABELTJESKRANT

(NL, 2018, 83', animatie)

In het Grote Dierenbos is er weer van alles te beleven. Meneer de Uil staat alvast opnieuw paraat om uitgebreid verslag uit te brengen. Valt de picknick van Juffrouw Ooievaar nog te redden als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen? Vinden onze dierenvrienden de weg terug uit het Enge Bos? Zal Stoffel ooit kunnen vliegen? Welk team zal als grote overwinnaar uit de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen komen? Dat en nog veel meer hoort u van Meneer Uil!

TRAILER »

FILM IN DE KROKUSVAKANTIE

FILM IN DE KROKUSVAKANTIE

DINSDAG 25 FEBRUARI  20.00 UUR

DUMBO

(USA, 2019, 112', animatie)

Holt Farrier was ooit een succesvolle circusartiest tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door de circusdirecteur om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die over enorme oren beschikt en hierdoor het mikpunt van spot is. Wanneer Holt's kinderen erachter komen dat Dumbo kan vliegen besluiten de ondernemer en een zweefartieste om van Dumbo een ster te maken.

TRAILER »

AND THEN WE DANCED

AND THEN WE DANCED

DINSDAG 3 MAART  20.00 UUR

AND THEN WE DANCED

(CH, 2019, 105', romantiek)

Merab is al op erg jonge leeftijd lid van de nationale Georgische Dansacademie, samen met zijn danspartner Mary. Zijn wereld wordt bruusk door elkaar geschud wanneer de charismatische en zorgeloze Irakli de academie vervoegt en tegelijkertijd Merabs grootste rivaal en grootste verlangen wordt. In een erg conservatieve omgeving wordt Merab gedwongen om zich te bevrijden en alles op het spel te zetten.

TRAILER »

BOB DE MOOR - OLIVETTI 82

BOB DE MOOR - OLIVETTI 82

DONDERDAG 12 MAART  20.00 UUR

BOB DE MOOR - THEATER MALPERTUIS Olivetti 82

‘Wat Bob doet is adembenemend. Anderhalf uur lang zuigt hij u mee in een tunnel.'

Bernard Van de Wiele is niet geestelijk gestoord, maar in de war. Hij weet niet waarom hij zich opeens in een politiekamer bevindt met een Olivetti 82-typmachine voor z'n neus en twee mannen die hem aan de tand voelen. Waarom zit z'n hand in het verband? En hoe is het allemaal begonnen? Bernard Vandewiele begint zijn verhaal te vertellen...

OVERTUIG UZELF »

KLEINE DRAAK (4+)

KLEINE DRAAK (4+)

ZONDAG 15 MAART  15.00 UUR

JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN - Kleine draak (4+)

‘Een fantastisch avontuur over opgroeien, keuzes maken en verwachtingen inlossen.'

Kleine Draak moet groot worden.
Vliegen, vuur spuwen, brullen... hij moet het allemaal kunnen.
En kinderen bang maken. Dat ook.
En dat oefen je best met een kind erbij.
Dus moet er een kind ontvoerd worden.
Maar dat kind zorgt voor een verrassend drakenavontuur!


OVERTUIG UZELF »

BALLET: ANNE FRANK

BALLET: ANNE FRANK

DONDERDAG 19 MAART  20.00 UUR

VRIJDAG 20 MAART  20.00 UUR

IMPERFECT DANCERS COMPANY - Ballet: Anne Frank, Words from the shadows

'Een inspirerende hulde aan het leven van een jong meisje en haar spirituele kracht tijdens een van de donkerste momenten van de 20e eeuw.'


Cultuurhuis De Leest is heel trots om deze grootse internationale voorstelling exclusief naar Izegem te brengen. De krachtige en ontroerende productie neemt het publiek mee terug in de tijd. Na de bevrijding van Auschwitz keert Annes vader, de enige overlevende van de familie Frank, terug naar het achterhuis waar hij het dagboek van zijn dochter in handen krijgt. Tijdens het lezen ontdekt hij kanten van haar persoonlijkheid die hij niet had verwacht. Hij herbeleeft de tijd van onderduiken en de tragische gebeurtenissen die er op volgden.
Sinds de oprichting in 2009 in Italië, heeft Imperfect Dancers Company, onder de artistieke leiding van Walter Matteini en Ina Broeckx, de internationale dancescene stormenderhand veroverd met lovende kritieken en prestigieuze prijzen als gevolg. Energiek, emotioneel, ontvankelijk en gemotiveerd - dit zijn maar een paar woorden die het gezelschap en hun werk kenmerken. Deze wereldvoorstelling tourde reeds in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Europa.

OVERTUIG UZELF »

NOSTALGIE OP HET EMELGEMSE PLEIN

NOSTALGIE OP HET EMELGEMSE PLEIN

VRIJDAG 8 MEI  15.00 UUR & 20.00 UUR

ZATERDAG 9 MEI 15.00 UUR & 20.00 UUR

CINEMA MALFAIT & CIRCUS RONALDO

‘Een mooi, origineel project op de grens tussen circus en film, in een mobiele, nostalgische cinemabarak.'

Een poëtisch verhaal over Lucien (Danny Ronaldo) die terecht komt in de circusfamilie Malfait en verliefd wordt op de dochter van circusdirecteur César Malfait (Karel Cremers)...

Er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinéma Malfait zal immers gerund worden door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur uit de film. Dat louche personage wacht het publiek op en zal hen op meerdere verkeerde benen zetten, nog voor de film begint... Realiteit en fictie vermengen zich.


OVERTUIG UZELF »