FILM OP DINSDAG 17 SEPTEMBER

FILM OP DINSDAG 17 SEPTEMBER

DINSDAG 17 SEPTEMBER 20.00 UUR

BOHEMIAN RHAPSODY

'Bohemian Rhapsody' is een verpletterende ode aan de Britse band Queen, haar muziek en haar legendarische zanger Freddie Mercury. Queen verliet de vaste muzikale paden en creëerde een gloednieuwe eigen stijl waarin Mercury zich als entertainer wist te onderscheiden. We volgen Queen doorheen de snelle opkomst, de splitsende wegen, de legendarische concerten en het kranig dragen van Mercury's ziekte.

TRAILER »

THEATER ANTIGONE

THEATER ANTIGONE

DONDERDAG 19 SEPTEMBER 20.00 UUR

THEATER ANTIGONE WOESTZOEKER

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Noteleirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène. DIT MOET JE ZIEN!

OVERTUIG UZELF »

DE VERTELLINGE VAN DE DAG

DE VERTELLINGE VAN DE DAG

MAANDAG 23 SEPTEMBER 20.00 UUR

17 FEBRURI 1934, DE DAG DAT DE KONING VIEL

Koning Albert 1 was een sportieve man. Ook op latere leeftijd deed hij nog actief aan bergbeklimmen. Om zijn conditie op peil te houden, trainde hij vaak in de Belgische Ardennen. Op 17 februari 1934 vond men het dode lichaam van de Koning-ridder aan de voet van een rots in Marche-les-Dames. Ging het hier écht om een ongeluk? Of zat er een complot achter dit sterfgeval?

KONINKLIJKE MUZIEK

KONINKLIJKE MUZIEK

DONDERDAG 26 SEPTEMBER 20.00 UUR UITVERKOCHT

KON. MUZIEKKAPEL VAN DE MARINE GALACONCERT FILMFEST ROYAL

De Koninklijke Muziekkapel van de Marine, onder leiding van Kapelmeester Bjorn Verschoore, bewerkte speciaal voor dit Galaconcert een aantal filmscores. Het resultaat is op zijn minst subliem te noemen. Soms overweldigend, soms ontroerend mooi... De Muziekkapel neemt u mee op een onvergetelijke muzikale reis, ondersteund met projecties uit tal van films.

COLONEL BOGEY »

JAZZCIRCUIT

JAZZCIRCUIT

Als het buiten begint af te koelen, maakt Jazzcircuit het binnen enkele graden warmer. UiTinMidwest - de cultuurwerking van projectvereniging BIE, actief in onze regio - plaatst de spots voor de vijfde en laatste keer op het kruim van de hedendaagse jazzscène.

ONTDEK HET PROGRAMMA »

JAMNIGHT

JAMNIGHT

ZATERDAG 28 SEPTEMBER 20.00 UUR GRATIS

KICK-OFF JAZZCIRCUIT (JAMNIGHT)

Ons podium wordt een stomende Jazzkroeg. De leerlingen van de Jazz-afdeling van Art'Iz en Stap gaan, voor het derde jaar op rij, de strijd met elkaar aan in een heuse Jazz-battle die moet ontaarden in een authentieke late night jam. Jazzmuzikanten aller landen verenigt u en... vergeet uw instrument niet.

ZOMERSE ZOEKTOCHT

ZOMERSE ZOEKTOCHTEen toegankelijke zoektocht waarin zowel de leek als de meer geoefende liefhebber zijn gading kan vinden. Langs een parcours van om en bij de acht kilometer zijn een resem foto’s te lokaliseren en dienen er ter plaatse een aantal vragen opgelost te worden.

Een deelname-pakket kost zes euro en is vanaf 1 juli verkrijgbaar aan de balie van de Leest en in het cultuurcafé.

De zoektocht kan zowel individueel, in familie-of vriendenverband betwist worden.

Het ingevuld antwoordformulier dient ingeleverd te worden voor 15 september wil je in aanmerking komen voor een hap uit de leuke prijzenpot.

EXTRA VOORSTELLING

EXTRA VOORSTELLING

ZONDAG 13 OKTOBER 15.00 UUR

EXTRA VOORSTELLING

HET PRETHUIS

DE SERVICEFLAT