NIEUW! Praatgroep filosoferen

Ga je voor kennis of voor macht? Voor schoonheid of waarheid?

Waarom definiëren we de mens niet gewoon als een zoogdier zoals andere zoogdieren?

Is de oerknal het begin van alle leven op aarde?

Kun je aan iemand zien of hij/zij gelukkig is?

Wat als... je in een wereld zonder geld zou leven?

...en nog honderden andere vragen...


Beste Lees(t)genieter, (beste Leestbezoeker),

Nu en dan moet een mens eens iets anders doen in zijn leven, uit de sleur treden, wat nieuws uitproberen! Jaja, hoor ik al zeggen, dat is iets voor avonturiers, daar moeten ze bij mij niet (meer) mee aankomen!

Maar,... is het niet zo dat je wel eens iets anders wil? Zonder risico's te nemen? En waarom gebruik je daar gewoon je hersenen niet voor? Je denken de vrije loop geven, een gespreksthema van alle kanten bekijken, je heimelijke dromen uiten over een andere wereld of de maatschappij,... eens luisteren naar wat een ander denkt,... kan toch verrijkend en ook plezant zijn, niet? Verandering van spijs doet eten, maar voor de hersenen is dat toch ook zo?

In De Leest kan je mee denken en luisteren naar wat een ander vertelt over heel uiteenlopende onderwerpen. 'Filosoferen' is niet zo moeilijk als het woord zelf, want onze gedachten,... die komen vanzelf toch?

Wil je er graag bij zijn? We plannen de 2de en de 4de dinsdagvoormiddag van de maand van 10 u tot 11u30 een praatgroep filosoferen in de ontmoetingsruimte van het LDC De Leest. We reiken de eerste keren een onderwerp aan, maar daarna gaan we in op de thema's die de deelnemers aanbrengen. In de praatgroep brengen we onze ideeën naar voor, luisteren we naar die van anderen, denken we daar weer verder op door,... en is er ruimte voor het aspect 'café', voor plezier en spontaneïteit.

We starten...zodra we een gespreksmoderator hebben en minimum vijf deelnemers.

GEZOCHT: DEELNEMERS EN EEN GESPREKSMODERATOR

Deelname kost 2€ per keer, 1 koffie inbegrepen.

Interesse? Geef je naam op aan de balie.