Onderstaande informatie geldt voor alle voorstellingen uitgezonderd voor 'te gast' voorstellingen.

Ticketprijzen en reducties.

De Leest hanteert  steeds een basisprijs. Deze tarieven zijn inclusief reservatiekost. Bestelt u online, per e-mail of telefonisch dan worden uw kaarten automatisch opgestuurd. Per verzending wordt een kost van 1 euro aangerekend. 

Wanneer u over een Izegemse vrijetijdspas beschikt, geniet u een reductie van 50 procent op alle voorstellingen.

Jongeren (-26 jaar) kunnen van een korting van 50 procent genieten wanneer zij persoonlijk een last minute ticket kopen aan de avondkassa. Last minute tickets zijn er voor alle zittende schouwburgvoorstellingen.

Deze reducties ontvangt u enkel wanneer uw kaarten reserveert aan de balie van De Leest of via de avondkassa en op vertoon van de (vrijetijdspas en) identiteitskaart. Deze beide reducties zijn niet cumuleerbaar.

Abonnementen.

  • 1. Filmabonnement

Elke film in De Leest kost 3 euro. Wanneer u echter een tienrittenkaart koopt, betaalt u slechts 25 euro voor tien films. Bovendien staat deze kaart niet op naam. U kan ze dus ook delen met andere personen. Zo kan een koppel samen vijf keer een film bekijken. Of kan u samen met een groep vrienden goedkoper een filmpje meepikken.

  • 2. Schouwburgabonnement: DE CULTUURTAART

De Leest besloot om niet langer met een schouwburgabonnement te werken. In plaats daarvan willen wij onze trouwe bezoekers bedanken met een spaarkaart voor schouwburgvoorstellingen. Bij elk bezoek aan een voorstelling met een 'schouwburglabel', krijgt u een stempel. Een volle spaarkaart met 10 zegels kunt u aan de balie van De Leest inwisselen voor een cultuurbom. Komt u met familie of vrienden naar een schouwburgvoorstelling, dan kunt u meerder stempels op één kaart verzamelen. De kaart is geldig tot de programmatie van eind voorjaar 2011.

Tickets reserveren en betalen.

  • 1. Tickets kopen aan de balie.

De balie van De Leest is open, elke werkdag van 9u00 tot 11u30 en van 14u00 tot 16u00. Op dinsdagavond is de balie ook open Daar kunnen rechtstreeks tickets besteld en betaald worden. Betalen kan contant, via proton of via Bancontact.

  • 2. Tickets kopen online.

Op de website van De Leest is er de mogelijkheid om tickets te reserveren. U ontvangt steeds een bevestigingsmail waarop u onder meer het rekeningnummer van De Leest, en uw reserveringsnummer terugvindt. Betalen kan via overschrijving.

  • 3. Tickets telefonisch reserveren.

Wanneer u telefonisch kaarten reserveert, op het nummer
051/ 337 610, kunt u betalen aan de balie. Indien gewenst, kunt u ook via overschrijving betalen. Telefonisch is De Leest bereikbaar van 9u00 tot 11u45 en van 13u30 tot 17u00.

  • 4. Avondkassa.

De avondkassa is steeds open vanaf één uur voor de voorstelling. Daar kan contant betaald worden, maar evengoed met proton of Bancontact.

  • 5. E-mail.

Tickets kunnen eveneens gereserveerd worden via mail tickets@deleest.be. Ook dan zal u steeds een bevestigingsmail ontvangen waarop u de nodige informatie vindt om via overschrijving te betalen, of kan u rechtstreeks aan de balie komen betalen.

Wanneer u per e-mail of online tickets bestelt, worden deze na betaling automatisch opgestuurd. Hiervoor wordt 1 euro administratieve kosten aangerekend per bestelling. Wie deze kost wil vermijden, moet dit reeds bij de bestelling van de tickets laten weten. Dan kunt u de tickets steeds tijdens de openingsuren aan de balie van De Leest komen halen.

Niet betaalde, gereserveerde tickets kunnen afgehaald worden aan de avondkassa tot 15 minuten voor de voorstelling. Daarna vervalt de reservatie.

Tickets annuleren.

Betaalde tickets kunnen enkel nog worden geannuleerd en terug betaald bij uitverkochte voorstellingen en dit tot drie dagen voor de voorstelling.

Privacy.

Bij de reservering noteren we een aantal persoonsgegevens. Deze worden enkel gebruikt om onze service te optimaliseren en om u op de hoogte te brengen van eventuele wijzigingen. Het beheer van deze gegevens gebeurt conform de wet van 8 december 1992 inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de wet van 11 december 1998 inzake de verwerking van persoonsgegevens. U hebt ten allen tijde het recht op inzage van en eventuele verwijdering of verbetering van uw persoonlijke gegevens in onze databank. Daartoe kunt u ons steeds contacteren op deleest@izegem.be.