ANTONIO LIZANA

Gepubliceerd op maandag 17 april 2023
28 oktober 2023

20 EURO - GROTE ZAAL - 20u                                                                

‘Een adembenemende reis van flamenco-roots naar hedendaagse Jazz.’

Antonio Lizana is één van de meest gevierde vertegenwoordigers van de nieuwe flamenco jazzscène uit Zuid-Spanje. De wereldvermaarde saxofonist en zanger gaf de afgelopen drie jaar meer dan driehonderd concerten in meer dan 30 landen en speelde met zijn organische mix van jazz en flamenco op grote festivals in o.a. Barcelona, New York, San Francisco, Londen en Shangai.

Lizana geboren in Cádiz (Andalusië), werd op 8-jarige leeftijd verliefd op muziek toen zijn vader, een rockfan, hem een opname van Deep Purple liet horen. Hij studeerde klassieke muziek aan het conservatorium en werd omringd door flamenco. Als getalenteerd jazz-saxofonist vertaalde hij wat de legendarische flamencogitaristen deden naar de sax.

Hij was één van de weinige Spaanse artiesten die een Amerikaans NPR Tiny Desk-concert opnam en werkte samen met artiesten als Arturo O’Farrill en Alejandro Sanz aan albums waarvoor ze vervolgens Grammy-awards ontvingen.

De optredens van Lizana worden beschreven als een ‘adembenemende reis van flamenco-roots naar hedendaagse Jazz’, dit alles overgoten met soulvolle teksten. Het maakt je blijmoedig en je gaat als herboren naar huis!

Antonio Lizana (saxofoon, zang)

Daniel García Diego (piano)

Shayan Fathi (drums)

Arin Keshishi (elektrische bas)

Mawi de Cádiz (danser en zang)

FLAMENCO