BALLET ANNE FRANK 7/05/21

Gepubliceerd op dinsdag 24 november 2020
07 mei 2021

Dit is een voorstelling die oorspronkelijk op 21 maart 2020 stond geprogrammeerd maar werd verschoven naar 8 mei 2021. Tickets blijven geldig.

 

20 EURO - GROTE ZAAL - 20u

IMPERFECT DANCERS COMPAGNY (IT)

BALLET: ANNE FRANK, WORDS FROM THE SHADOWS

‘Een inspirerende hulde aan het leven van een jong meisje en haar spirituele kracht tijdens een van de donkerste momenten van de 20e eeuw.’

Cultuurhuis De Leest is heel trots om deze grootse internationale voorstelling exclusief naar Izegem te brengen. De krachtige en ontroerende productie neemt het publiek mee terug in de tijd. Na de bevrijding van Auschwitz keert Annes vader, de enige overlevende van de familie Frank, terug naar het achterhuis waar hij het dagboek van zijn dochter in handen krijgt. Tijdens het lezen ontdekt hij kanten van haar persoonlijkheid die hij niet had verwacht. Hij herbeleeft de tijd van onderduiken en de tragische gebeurtenissen die er op volgden.

Sinds de oprichting in 2009 in Italië, heeft Imperfect Dancers Company, onder de artistieke leiding van Walter Matteini en Ina Broeckx, de internationale dancescene stormenderhand veroverd met lovende kritieken en prestigieuze prijzen als gevolg. Energiek, emotioneel, ontvankelijk en gemotiveerd – dit zijn maar een paar woorden die het gezelschap en hun werk kenmerken. Deze wereldvoorstelling tourde reeds in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Europa.

Anne Frank