BEIAARDCONCERTEN

Gepubliceerd op dinsdag 11 mei 2021
14 juni 202112 juli 2021

IZEGEMSE BEIAARDCONCERTEN OPNIEUW MET LUISTERPLAATS.

De stad Izegem organiseert opnieuw beiaardconcerten en dit jaar is er ook opnieuw een luisterplaats waar je gezellig kan genieten.

De reeks beiaardconcerten wordt op 14 juni afgetrapt door de twee Izegemse stadsbeiaardiers Koen en Florian Cosaert. Vader en zoon, vierhandig aan hetzelfde klavier, het blijft een unicum. Florian is met zijn 28-jarige leeftijd trouwens nog altijd de jongste stadsbeiaardier van het land.

De voorbije jaren werd een traditie opgebouwd om ook vaak buitenlandse beiaardiers naar Izegem te halen, maar door de corona-omstandigheden is dit nog niet zo evident. Daarom wordt voor deze editie gefocust op Vlaamse beiaardiers. Op 21 juni is Dina Verheyden als Mechelse beiaardier aan de beurt en op 28 juni Jean-Pierre Hautekiet, die stadsbeiaardier is van Oostende en Veurne. Het beiaardconcert van 5 juli wordt uitgevoerd door Koen Cosaert en de reeks concerten wordt afgesloten op maandag 12 juli door Ludo Geloen die stadsbeiaardier is van Ieper en Poperinge.

De beiaardconcerten starten telkens om 20 uur.

Download hier het programmaboekje en kom alles te weten over de beiaardiers en het rijke repertoire.

 

Luisterplaats

De luisterplaats is dit jaar opnieuw op het pleintje naast het voormalige borstelmuseum in de Baron de Pélichystraat. De beiaardiers zullen trouwens ook opnieuw op een televisiescherm verschijnen tijdens het concert, zodat er niet alleen kan geluisterd worden, maar de toehoorders de beiaardier ook aan het werk zien. Voor de luisterplaats moet niet gereserveerd worden, maar het aantal plaatsen is wel beperkt. De beiaardconcerten zullen ook opgenomen worden en nadien op deze website opnieuw te beluisteren zijn.