DOUBLE BILL

Published on Maandag 14 oktober 2019
14 oktober 2020

14 EURO - GROTE ZAAL - 20u

MATT T MAHONY & GERTRUDE PERKINS

'Twee beloftevolle bands... when blues meets Jazz... en zoveel meer!'

De Gentse Bluesscene is 'alive and kicking'! Matt T Mahony is niet enkel leerkracht elektrische gitaar in de Art’iz academie, hij is één van de huismuzikanten van de blues- en rootsclub Missy Sippy in hartje Gent en tevens ook vaste gitarist bij de Steven Troch Band (winnaar Belgian Blues Challenge 2019). 

Sinds enkele jaren organiseert Matt T elke eerste zondag van de maand in de Missy Sippy  ‘The sunday sessions’ waarbij telkens één of meerdere gasten worden uitgenodigd voor een topsessie. Samen met Olivier Vander Bauwede (mondharmonica), Mattias Geernaert (basgitaar) en Jan Van Steenbrugge, komt hij zijn laatste album ‘Live at Missy Sippy’ voorstellen. Muziek die vooral blues en roots georiënteerd is met hier en daar een vleugje jazz, rock en pop.  

GERTRUDE PERKINS

Drie kerels die zichzelf Gertrude Perkins noemen, maken een zin met de woorden jazz, lyriek, melodie, improvisatie en occasioneel gaspedaal. De composities van pianist Mattias Vanhoecke (Art’iz academie) geven het trio ruimte om de nodige eieren te leggen. Met contrabassist Kobe Boon (Sarah Ferri, Mòs Ensemble) en drummer Simon Raman (Steiger, Uma Chine) heeft Gertrude Perkins muzikanten in de rangen die u op heel wat podia terugvindt.

De drie spelen al een aantal jaren samen en vonden eind 2019 de tijd rijp om een eerste album uit te brengen. Momenteel staan ze te popelen om de muziek live te spelen.

Double Bill