GUIDO BELCANTO

Gepubliceerd op Vrijdag 16 oktober 2020
05 februari 2021

20 EURO - GROTE ZAAL - 20u    

Tickets te koop vanaf 14 november 9.00 uur.  We verkopen aanvankelijk slechts 100 tickets. Plaats je zeker op de wachtlijst indien ze allemaal verkocht zijn.             

GUIDO BELCANTO

ZO GOED ALS ALLEEN

‘Een muzikale avond met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie gebracht door de ‘Koning van het Levenslied’ himself.’

Toen Guido Belcanto 35 jaren geleden als straatzanger begon met het spelen van zijn levensliedjes in de Antwerpse volkscafés, was er niemand die dacht dat hij ooit zou uitgroeien tot een icoon van het Vlaamse lied ... waarschijnlijk ook Guido zelf niet, maar hij voelde wel een heilig vuur in zich branden dat hem uiteindelijk deed geloven dat hij de man was die het levenslied van de ondergang moest redden. Hij beschouwde dit als zijn missie waarin hij, ondanks de vele kritiek en tegenkanting in de beginjaren, hardnekkig bleef volharden en dat geloof heeft hem uiteindelijk gebracht tot waar hij nu staat: een vaste waarde in het Vlaamse chanson, een invloedrijke figuur waar men niet omheen kan, een stroming op zich.

Drie  decennia lang bleef hij verder bouwen aan een geheel oorspronkelijk repertoire waarin hij de liefde, het leed en de lust van het leven bezingt op een poëtische en ontroerende wijze die niemand onverschillig laat. Met zijn warme, rijkgeschakeerde stem beroert hij de snaren in eenieders hart.

Uit dit onwaarschijnlijk mooie repertoire van levensliederen en chansons brengt hij nu een selectie met twee fantastische muzikanten aan zijn zijde: Lieven Demaesschalck op piano, gitaar en accordeon en Dimitri Versmissen op gitaar.

Met: Guido Belcanto, Lieven Demaesschalck (gitaar, accordeon, piano) en Dimitri Versmissen (gitaar).

GUIDO BELCANTO