MANNEN IN GEEL EN GROEN

Gepubliceerd op Woensdag 10 maart 2021
21 april 2022

Dit is een voorstelling die oorspronkelijk op 7 april 2021 stond geprogrammeerd maar werd verschoven naar 21 april 2022. Tickets blijven geldig.

 

14 EURO - GROTE ZAAL  - 20u

MANNEN IN GEEL EN GROEN

‘Lucien en Freddy keren terug naar hun kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, hun liefde voor Rita en Carine, de eerste zeges en het besef dat ze grote renners kunnen worden.’

Lucien Van Impe en Freddy Maertens samen op het podium! Dat klopt! Waar ze elkaar vroeger podiumplaatsen afsnoepten, staan ze nu schouder aan schouder. Filip Osselaer – auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs – neemt hen in een avondvullende show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière.

Ze vertellen over de overwinningen, over de nederlagen, over vallen en opstaan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig. Samen beleefden ze in ‘diene’ zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt: Lucien wint geel, Freddy groen!

Een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek.

Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek als soundtrack bij een uitmuntende carrière en ‘diene’ zomer van 1976.

Een onvergetelijke avond met twee van de beste wielrenners aller tijden. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd worden en nederlagen opnieuw geleden worden.

Met: Freddy Maertens, Lucien Van Impe, Filip Osselaer

Muzikanten: Klaas Tomme (gitaar, bas, zang), Jolien Deley (cello, toetsen, zang) en Roel De Bruyne (drums, gitaar, zang)

Geel en groen