STEFAAN DEGAND

Gepubliceerd op donderdag 18 februari 2021
13 oktober 2021

18 EURO - GROTE ZAAL - 20u  

Dit is een voorstelling die oorspronkelijk op 7 januari 2021 stond geprogrammeerd maar werd verschoven naar 13 oktober 2021. Tickets blijven geldig.         

STEFAAN DEGAND & QUATUOR ROMANTIQUE

BRIEVEN & STRIJKKWARTETTEN, LUDWIG VAN BEETHOVEN

‘Een onbeschrijfelijke reis...’

Er zijn bijna tweeduizend brieven van Beethoven bewaard gebleven. De meeste zijn praktisch van aard, om dingen te regelen… maar daarnaast ook een heel aantal brieven waar hij over zijn intiemste gevoelens schrijft. Brieven als stille getuigen van geluk en wanhoop, van succes en noodlot…. alle menselijke gevoelens komen aan bod.

Stefaan Degand leest. Soms vrolijk, soms overvol van liefde, soms scheldend… met een taalgebruik dat wij vandaag als grensoverschrijdend  ervaren... Maar altijd boeiend, confronterend, recht uit en door het hart...

De 17 strijkkwartetten van Beethoven behoren tot zijn meest intieme werken, de werken waarin hij tot het aller uiterste ging, het quasi ondenkbare…

Het nieuwe strijkkwartet ‘Quatuor Romantique’ onder leiding van Guido De Neve, de nieuwe fakkeldrager van de Belgische vioolschool, speelt er een selectie uit op historische instrumenten. Dankzij darmsnaren (snaren vervaardigd uit dierlijke darmen) en de speciale aandacht voor de historische uitvoeringspraktijken eigen aan de romantiek, brengt het ‘Quatuor Romantique’ een beklijvende luisterervaring.

Spel: Stefaan Degand                                                                                                            Muziek: Guido de Neve en Pieter Jansen (violen), Sander Geerts (altviool), Didier Poskin (cello).

Stefaan Degand