STEFAAN DEGAND

Gepubliceerd op Vrijdag 16 oktober 2020
07 januari 2021

18 EURO - GROTE ZAAL - 20u   

Tickets te koop vanaf 14 november 9.00 uur.  We verkopen aanvankelijk slechts 100 tickets. Plaats je zeker op de wachtlijst indien ze allemaal verkocht zijn.              

STEFAAN DEGAND & QUATUOR ROMANTIQUE

BRIEVEN & STRIJKKWARTETTEN, LUDWIG VAN BEETHOVEN

‘Een onbeschrijfelijke reis...’

Er zijn bijna tweeduizend brieven van Beethoven bewaard gebleven. De meeste zijn praktisch van aard, om dingen te regelen… maar daarnaast ook een heel aantal brieven waar hij over zijn intiemste gevoelens schrijft. Brieven als stille getuigen van geluk en wanhoop, van succes en noodlot…. alle menselijke gevoelens komen aan bod.

Stefaan Degand leest. Soms vrolijk, soms overvol van liefde, soms scheldend… met een taalgebruik dat wij vandaag als grensoverschrijdend  ervaren... Maar altijd boeiend, confronterend, recht uit en door het hart...

De 17 strijkkwartetten van Beethoven behoren tot zijn meest intieme werken, de werken waarin hij tot het aller uiterste ging, het quasi ondenkbare…

Het nieuwe strijkkwartet ‘Quatuor Romantique’ onder leiding van Guido De Neve, de nieuwe fakkeldrager van de Belgische vioolschool, speelt er een selectie uit op historische instrumenten. Dankzij darmsnaren (snaren vervaardigd uit dierlijke darmen) en de speciale aandacht voor de historische uitvoeringspraktijken eigen aan de romantiek, brengt het ‘Quatuor Romantique’ een beklijvende luisterervaring.

Spel: Stefaan Degand                                                                                                            Muziek: Guido de Neve en Pieter Jansen (violen), Sander Geerts (altviool), Didier Poskin (cello).

Stefaan Degand