KOBE, GASTON & LEO

Gepubliceerd op Dinsdag 23 april 2024
04 december 2024

14 EURO - GROTE ZAAL - 14u30 (GRATIS KOFFIE + TAART)               

KOBE VAN HERWEGEN

‘Wat is het verhaal achter Joske Vermeulen? Hoe verliep de zangcarrière van Gaston? En was Leo enkel maar een aangever? Kortom, wie waren Gaston en Leo?’

Van 1972 tot en met 1993 vormden Gaston Berghmans en Leo Martin het populaire komische duo Gaston & Leo. Gedurende hun hoogtijdagen schitterden ze in blijspelen, maakten ze furore op televisie en het witte doek, en toerden ze met hun theatershows door het hele land. Met Gaston in de rol van de clown en Leo als de betrouwbare aangever, vestigden ze tal van records. Ondanks hun overweldigende succes kende hun verhaal ook een keerzijde. Terwijl op het podium de lach regeerde, wierpen slepende ziekten achter de schermen een schaduw over hun geluk.

Precies dertig jaar na het overlijden van Leo Martin, wat het abrupte einde betekende van het meest populaire komische duo van Vlaanderen, heeft acteur Kobe Van Herwegen uitvoerig onderzoek gedaan naar hun verhaal. Dit resulteerde in het uitgebreide overzichtsboek ‘Gaston & Leo: Met Lach en Traan’ en de hommagemusical ‘Gaston & Leo’, waarvoor hij samen met Frank Van Laecke het script schreef. Op algemene aanvraag geeft hij nu ook een lezing over beide heren, verrijkt met exclusieve filmfragmenten, uniek audiomateriaal, nooit eerder getoonde foto’s en boeiende anekdotes.

Omdat gooien met slagroomtaarten past bij goede, ouderwetse humor, bieden we je achteraf een kopje koffie en taart aan.

Koop tickets
KOBE, GASTON & LEO